Öka chansen att få ett lån

Tidigare gick man till den bank där man hade sina konton när man behövde låna. Blev det nej där hade man inte så värst många alternativ. Idag är läget väldigt annorlunda och det finns ett stort antal långivare som du kan vända dig till. Vissa av dem är specialiserade på låntagare med lite lägre kreditvärdighet och du har till och med en chans att få låna om du har betalningsanmärkningar.

Lånemäklare hjälper dig med ansökningarna

Det enklaste sättet för att öka sina chanser att få lån är att söka flera lån, eller att jämföra lån tills man hittar ett som verkar fungera utifrån de önskemål och den återbetalningsförmåga man har. Problemet med att söka många lån är att det tas en kreditupplysning varje gång, och har man många kreditupplysningar kan det faktiskt bli svårare att få lån. Det finns dock en lösning på detta dilemma! Lånemäklare är företag som tar på sig att begära in anbud för din räkning utifrån resultatet av en enda kreditprövning. Ofta samarbetar de med över 20 långivare och det förbättrar dina chanser att få lånet du behöver eller vill ha.

Satsa på att höja din kreditvärdighet

Hur mycket du kan få låna, och om du kan låna överhuvudtaget, bestäms av din kreditvärdighet som är ett mått på hur din ekonomi ser ut. När det gäller snabblån och privatlån som du ansöker om online är det information som hämtas i offentliga register av ett kreditupplysningsföretag som ligger till grund för kreditprövningen. Du kan påverka de data som läggs in i registren genom att till exempel höja din inkomst eller vänta med att ansöka om lån tills dina eventuella betalningsanmärkningar försvunnit.

Betala av mindre lån enligt villkoren så kan du få mer senare

Om är berättigad till ett lån hos en långivare men inte får möjlighet att låna riktigt så mycket som du kanske skulle vilja så har du ofta en möjlighet att förbättra din status genom att helt enkelt sköta sina återbetalningar. Då kan du höja din kreditgräns om det handlar om att du blivit beviljad en kredit eller vill låna ett högre belopp. Här handlar det alltså om långivare som inte enbart ser till vad som syns i registren utan som också väger in hur du är som kund.